Hogyan dolgozik az Ön képviselője?

Írja be a nevét!

Elindult a Képviselőfigyelő - a Magyar Országgyűlés képviselőit figyelő portál

A Képviselőfigyelő portált elindító Policy Solutions politikai elemző intézet hisz abban, hogy egy demokrácia akkor képes az állampolgárait szolgálni, ha a parlamenti képviselők munkája átlátható, és ha az állampolgároknak lehetőségük van ellenőrizni a politikusaikat.Mindenkinek joga van tudni, hogy valójában milyen politikát folytat a képviselője, amikor nem kampányol, hanem parlamenti képviselői munkáját végzi.

Ennek érdekében honlapunkon ellenőrizhető, hogy a választott képviselő hogyan szavazott az egyes törvényekre – vagy egyáltalán részt vett-e a fontos szavazásokon. Követhető és visszakereshető az is, hogy a képviselők milyen aktívan élnek a felszólalás, a törvénymódosítási javaslat, az interpelláció vagy más parlamenti műfajok kínálta lehetőségekkel. A Képviselőfigyelő segítségével rangsorba is állíthatók az egyes képviselők. Így átláthatóvá válik, hogy egymáshoz képest mennyire aktívan teljesítik feladatukat, és ki közülük az, aki valóban dolgozni jár a Parlamentbe.

Ha kíváncsi arra, hogy az egyes politikusok – a miniszterelnöktől az Ön helyi képviselőjéig hogyan dolgozott a Parlamentben 2014 óta, akkor ide kattintva érheti el a képviselők listáját.

Az egyes képviselői adatlapokra kattintva megnézheti, hogy a képviselője hogyan szavazott egy adott törvényre, milyen témákban szólalt fel a Parlamentben és milyen törvényjavaslatokat nyújtott be.

Az adatlapon feltüntetjük azt is, hogy a Képviselőfigyelő rangsorában – különböző szempontok alapján – hányadik helyen áll a politikus. A Képviselők rangsora ide kattintva érhető el.

Ha kérdése van a képviselőjéhez, írjon neki! Minden képviselő email címe megtalálható a saját adatlapján.

Az egyes törvényekre kattintva kiderül, ki szavazta meg az adott törvényt, ki ellenezte és ki volt az, aki be sem ment a szavazásra. Ha részletesebben kíváncsi egy adott törvényre, ajánljuk a Törvénygyártók honlapot (www.torvenygyartok.hu), ahol a 2006 óta elfogadott összes törvény megtalálható.

Azok számára, akik mélyebben érdeklődnek az Országgyűlés egyes képviselőinek a munkája iránt, ajánljuk elemzéseinket, melyek ide kattintva érhetőek el.


Összes hír

Rangsor

szavazásokon való részvétel
85%
125-133. helyezés
felszólalások száma 82-84. helyezés
önálló indítványok száma 19. helyezés
nem önálló indítványok száma 1. helyezés
szavazásokon való részvétel
97%
30-41. helyezés
felszólalások száma 183-186. helyezés
önálló indítványok száma 110-111. helyezés
nem önálló indítványok száma 130. - 146. helyezés
szavazásokon való részvétel
97%
30-41. helyezés
felszólalások száma 56. helyezés
önálló indítványok száma 70. helyezés
nem önálló indítványok száma 63. - 64. helyezés
szavazásokon való részvétel
0%
helyezés
felszólalások száma helyezés
önálló indítványok száma helyezés
nem önálló indítványok száma helyezés

Teljes rangsor