Hogyan dolgozik az Ön képviselője?

Írja be a nevét!

Elemzések

A legaktívabb és legpasszívabb képviselők 2016 végén

Rétvári Bence számít a felszólalások listavezetőjének a jelenlegi ciklusban. Ugyanakkor a legszótlanabb honatyák is a kormánypárti képviselők közül kerülnek ki.

Így dolgoztak a független parlamenti képviselők

Függetlenként sem lehetetlen a parlamenti aktív képviselők közé kerülni: három frakción kívüli törvényhozó (Varju László, Szelényi Zsuzsa és Szabó Szabolcs) is a parlamenti lista első felében szerepel a felszólalások terén.

Orbán Viktor a Parlamentben

A jelenlegi parlamenti ciklusban a miniszterelnök számára a felszólalások jelentik a parlamenti munka egyetlen dimenzióját, amelyben az aktív képviselők közé tartozik.

Újonc képviselők a ciklus félidejében

Aktívabbak az ellenzéki újoncok a felszólalások, az önálló indítványok és a nem önálló indítványok benyújtása terén, míg a Fidesz és a KDNP új képviselői elsősorban fegyelmezett szavazói tevékenységükkel tűnnek ki.

A képviselőnők parlamenti munkája félidőben

A 20 női parlamenti képviselő között a parlamenti felszólalások és a benyújtott indítványok számában egyértelműen az ellenzéki képviselőnők járnak az élen.

Így dolgoztak a Jobbik alelnökei a Parlamentben

Pusztán a parlamenti munkájuk összevetése alapján nincs feltűnő magyarázata annak, hogy miért pont Novák Előd, Szávay István és Apáti István hátrébb lépését kérte Vona Gábor.

Frakcióvezetők a Parlamentben

A Képviselőfigyelő elemzése alapján az LMP-s Schiffer András számít a legaktívabb frakcióvezetőnek az Országgyűlésben. A három ellenzéki frakcióvezető közül Vona Gáborhoz kapcsolódik a legkevesebb számszerűsíthető parlamenti munka.

Kormánytagok a Parlamentben

A Képviselőfigyelő elemzése alapján kijelenthető, hogy Lázár János a kormány legaktívabb tagja a Parlamentben. Lázár János szólalt fel a legtöbbször a kormány részéről 2014 óta, amivel a teljes Országgyűlésben is top 10-es helyet foglal el.

Aktív és passzív képviselők az Országgyűlésben

A Képviselőfigyelő legaktívabb és legpasszívabb képviselőket vizsgáló elemzéséből kiderül, hogy a kormánypárti képviselők a legfegyelmezettebbek a parlamenti szavazásokon való részvétel tekintetében.

Rangsor

szavazásokon való részvétel
89%
103-108. helyezés
felszólalások száma 132-136. helyezés
önálló indítványok száma 65. helyezés
nem önálló indítványok száma 91. - 97. helyezés
szavazásokon való részvétel
0%
helyezés
felszólalások száma helyezés
önálló indítványok száma helyezés
nem önálló indítványok száma helyezés
szavazásokon való részvétel
76%
167-169. helyezés
felszólalások száma 26. helyezés
önálló indítványok száma 20. helyezés
nem önálló indítványok száma 47. - 50. helyezés
szavazásokon való részvétel
98%
13-29. helyezés
felszólalások száma 114-117. helyezés
önálló indítványok száma 144-155. helyezés
nem önálló indítványok száma 166. - 199. helyezés

Teljes rangsor